Waar je kunt lunchen of dineren onder de prachtige gewelven van de monumentale Boterhal of in de glazen nieuwe aanbouw. 

Logo de Waaglocatie Aalmarkt 21 
phone Bellen 071 740 0300

 

Logo de Waag klein geelDe Waag vroeger

De Waag was de plek waar de goederen van handelaren uit andere steden gewogen en gecontroleerd werden, op deze manier was het voor de stad Leiden mogelijk om naast accijnzen over de goederen te heffen ook de producten op kwaliteit te controleren. Een ander voordeel van de Waag was dat de afnemer, de uiteindelijke koper van het handelswaar, precies wist waar hij of zij aan toe was aangezien de handelaren een ‘waagbriefje’ kregen wat eigenlijk de garantie was voor de consument dat het gewicht van de goederen juist was.

Waag anno nu

Inmiddels is de Waag aan een nieuwe levensfase begonnen als Waag. En Waag is weer van Leiden en de Leidenaren. Dagelijks geopend van de eerste koffie tot het laatste biertje.Iedere bezoeker kan zelf vaststellen dat er veel is veranderd terwijl er, wonderbaarlijk genoeg, ook heel veel hetzelfde is. Het grootste verschil zit in de mensen. Waag wordt weer gebruikt. Draagt vol bij aan een gezellige Aalmarkt. Het waagstuk zit erop. De navel van Leiden mag weer gezien worden. 

De deuren van Waag Leiden staan open van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Waag Leiden is ook voor een zakelijke meeting of lunch de centrale plek in Leiden.

Welkom in Waag.

Kijk voor meer informatie op de website