Niets is ons te gek'! Stap op een van de vele boten en kom op deze manier veel te weten over de 'stadvanontdekkingen'.

locatie Apothekersdijk 5Leidse rederij klein
phone Bellen 071 528 2252

Leidse rederij kleinLeiden is een echte waterstad met wel 28 kilometer aan schilderachtige grachten en groene singels. Langs oude vaarwegen vinden we in de gezellige binnenstad vele bezienswaardigheden zoals de Universiteit Leiden, vele musea, monumentale panden, fraaie hofjes, oude steegjes en sporen van een roemrijk verleden.

Deze schatkamer van kennis, cultuur en wetenschap inspireerden ons om in 2004 een Leidse Rederij te stichten om de pracht en praal van een historische stad vanaf het water te laten zien. Wij zijn gestart met een kleine vloot en deze is inmiddels uitgegroeid tot een rederij met twaalf karakteristieke schepen. Onze doelstelling is om oude en klassieke schepen, die passen in het historische stadsbeeld, in de vaart te houden.

Onze gidsen en schippers nemen u graag mee met de mooie verhalen uit het roerige Leidse verleden. Ons team kent vele ins en outs van de Leidse watergeschiedenis en daarmee is geen rondvaart hetzelfde. Zo komt  u op een leuke wijze veel te weten over de 'stadvanontdekkingen'.


Stichting De Leidse Rederij is een vrijwilligersorganisatie van ruim zestig enthousiaste schippers, gidsen en scheepstechnici, die oud-Leiden een warm hart toe dragen.

Ons advies?
Varen is fijner dan je denkt...

Kijk voor meer informatie op de website.